Bezienswaardigheden Andorra


AndorraAndorra staat synoniem aan romaanse kunst. Verspreid over de valleien liggen allerlei bezienswaardigheden in Andorra, zoals de 40 kerken en talrijke middeleeuwse bruggen. In karakteristieke bergdorpjes zoals Llorts, kun je deze prachtige romaanse kerkjes terugvinden. Llorts is een van de meest authentieke dorpen van Andorra met alleen maar traditionele Andorrese huizen.

In andere steden van Andorra zijn interessante bezienswaardigheden te bezoeken zoals het miniatuurmuseum in Ordino. De hoofdstad Andorra la Vella staat bekend als belastingparadijs en je kunt er dan ook erg goed winkelen. Elektronische en luxe goederen hebben van Andorra la Vella één groot warenhuis gemaakt. In het centrum vind je het oude gedeelte (Barri Antic) met kasseiweggetjes, smalle straatjes en oude huizen. Het schitterende landschap van Andorra is een belangrijke bezienswaardigheid. In de zomer kun je heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken door bergen en groene valleien. In de winter kun je uitstekend skiën of snowboarden op de besneeuwde bergtoppen. Naast activiteiten in de natuur kun je ook karakteristieke bergdorpjes, musea en een ontspanningsoord bezoeken.

Wandelen, fietsen, bergbeklimmen in Andorra

Het aantal kilometers aan wandelpaden is enorm. Zo vind je bijvoorbeeld in het natuurpark Valls del Comapedrosa een groot netwerk van wandelpaden en berghutten. Je kunt hier gratis in overnachten zodat je meerdaagse wandeltochten kunt maken.
Door Andorra lopen ook verschillende fietsroutes, vooral mountainbiking is erg populair in Andorra. In veel dorpen kun je een mountainbike huren en zijn er fietsroutes te verkrijgen. Ondanks het ruige landschap zijn er routes voor zowel gevorderde als beginnende mountainbikers. Ook kun je bergbeklimmen en abseilen in Andorra.

Skipistes in Andorra

In de winter verandert Andorra in een wit landschap met uitstekende mogelijkheden voor een skivakantie. De bekendste skigebieden zijn Ordino-Arcalis, Grau Roig, Soldeu-el Tarter en Pas de la Casa. Er zijn uitdagende pistes van ruim 280km te vinden, voor zowel de beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

Musea in Andorra

Wil je het buitenleven even achter je laten, dan is een bezoek aan één van de musea beslist de moeite waard. Andorra heeft een aantal bijzondere musea, uiteenlopend van poppenmuseum tot automuseum. Het unieke miniatuurmuseum in Ordino heeft zelf miniaturen die een schaal hebben van 1:300!

Bronnen van Caldea in Andorra

Je kunt ook heerlijk relaxen in een van de ontspanningsoorden zoals Caldea. Je kunt er genieten van sauna’s en van de heilzame werking van zwavelrijk thermaal water in koud- en warmwaterbaden.

Dorpjes en steden van Andorra

AndorraBezoek eens een van de karakteristieke bergdorpjes met prachtige romaanse kerkjes, zoals het dorpje Llorts. Dit is een van de meest authentieke dorpen van Andorra.
De hoofdstad Andorra la Vella is ook zeer het bezoeken waard. De stad staat bekend als belastingparadijs en je kunt er dan ook erg goed winkelen in een van de warenhuizen. In het centrum vind je het oude gedeelte (Barri Antic) met kasseiweggetjes, smalle straatjes en oude huizen.

Meer bezienswaardigheden in Andorra

» Bezienswaardigheden in Andorra la Vella
» Bezienswaardigheden in Ordino
» Bezienswaardigheden in Encamp