Het weer

in de Azoren

Het Weer

Temperatuur 

De ministaat Andorra ligt in de Pyreneëen, ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje. Officieel heeft Andorra een gematigd zeeklimaat, maar omdat Andorra gemiddeld op bijna 2000 meter hoogte ligt spreekt men van een hooggebergte klimaat in Andorra. Het weer in hooggebergte gebieden zoals Andorra kan vrij onberekenbaar zijn. Door de hoge bergen is het weer in Andorra vaak mooi op hoger gelegen gebieden als het in het dal bewolkt is.

Zomer 

In Andorra is het weer in zomer vrij nat en het wordt niet snel echt warm. Door de hoge ligging blijven de temperaturen in de zomermaanden vaak onder de twintig graden steken. Ook ’s nachts is het niet warm, de temperatuur daalt vrijwel altijd onder de tien graden. Dit weer in Andorra is typerend voor een hooggebergte. Daarnaast zijn er ook wat lager gelegen gebieden in Andorra waar het weer in de zomer warmer kan zijn.

Winter 

Door de hoogte in Andorra biedt Andorra een aantal zeer sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste. Door de bergen valt er ’s winters regelmatig sneeuw en is het vrij koel. In de hoogstgelegen gebieden kan de sneeuw tot de zomer blijven liggen. Vanwege dit goede ski weer is een wintersport in Andorra zeker een aanrader.

Door de hoogte in Andorra biedt Andorra een aantal zeer sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste