De hotels

in de Azoren

Informatie over Andorra

Andorra is een klein bergstaatje en ligt midden in de Pyreneeën, op de grens van Frankrijk en Spanje. De oppervlakte bedraagt niet meer dan de helft van de provincie Utrecht en er is geen plek onder de 900 meter te vinden. Het ruwe berglandschap wordt gekenmerkt door steile rotswanden, smalle dalen en groene valleien, afgewisseld door reusachtige bergtoppen.
Andorra is een geweldige vakantiebestemming, in de zomer nodigen de schitterende bergen uit voor een heerlijke wandeling langs kristalheldere bergmeren en door groene valleien. In de winter verandert Andorra in een wit landschap met uitstekende mogelijkheden voor een skivakantie. Het skigebied van Andorra, Grandvalira, telt maar liefst 65 bergtoppen waar je vele uitdagende pistes zult vinden, voor zowel de beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders. De traditionele dorpjes met musea en kerken onthullen de geschiedenis van het volk. Andorra is zeer zeker ook geliefd vanwege de uitstekende en belastingvrije shopping mogelijkheden.

Handige weetjes

Grootte 468 km²; 0,0113 x Nederland
Ligging Europa, 42°30 N.B. – 1°31 O.L
Taal Catalaans (officiële taal) 35%, Spaans 58%, Frans 7%
Geld Euro
Vliegtijd 2 uur
Tijdsverschil GMT +1, geen tijd verschil

Klimaat

Ondanks de grote hoogte heeft Andorra vrij warme zomers met een gemiddelde temperatuur van 18 graden, in lager gelegen gebieden kan het zelfs 25˚C worden. Door de bergen valt er ’s winters regelmatig sneeuw en is het vrij koel. De gemiddelde wintertemperatuur van +4 ˚C is niet extreem laag, maar vooral in de hoge (ski)gebieden kan de gevoelstemperatuur waarden van onder de -10˚C aannemen. Lees meer over het klimaat van Andorra.