Het berglandschap

Het ruwe berglandschap op de kaart van Andorra wordt gekenmerkt door steile rotswanden, smalle dalen en groene valleien, afgewisseld door reusachtige bergtoppen die duidelijk te zien zijn op de kaart van Andorra. Het laagste punt op de kaart van Andorra komt niet onder de 900 meter en de hoogste berg, de vrij gemakkelijk te beklimmen pic de la Coma Pedrosa, is op de kaart van Andorra 2946 meter hoog en ligt in het westen op de grens met Spanje. Met een gemiddelde hoogte van 1996 meter is het gebied op de kaart van Andorra het hoogst gelegen land van Europa.
Twee rivieren

Op de kaart van Andorra wordt het land doorsneden door twee heldere rivieren: de Valira d’Orient of Gran Valira en de Valira del Nord of d’Ordino. De Gran Valira ligt op een hoogte van 840 meter en is daarmee het laagst gelegen punt op de kaart van Andorra. De twee rivieren stromen uit in de Segre, een zijrivier van de Ebro, de langste rivier van Spanje.

Gletsjermeren

Naast rivieren zijn op de kaart van Andorra ook nog andere kleine en grote gletsjermeren, onder andere de estanys de l’Angonella, de estanys de Juclar en de estanys de Tristaina, de Tristaina en Estany Primer. De meertjes worden omgeven door de op de kaart van Andorra af te lezen pic de Tristaina en de op de kaart van Andorra af te lezen de pic Fourcat.
Kaart