Wintersport Andorra


Sneeuwzeker Andorra

Andorra, het hart van de Pyreneeën, is een wintersport paradijs! Andorra beschikt over het een na hoogste skigebied van Europa en Andorra behoort door de perfecte wintersport condities tot de top wintersport gebieden in Europa. Wintersport in Andorra loopt van december tot en met april. In Andorra zijn enkele sneeuwzekere skibestemmingen te vinden, waaronder Pas de la Casa en Soldeu-el Tarter.

Het wintersportgebied van Andorra heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en kent nu al vele kilometers aan perfect skigebied voor elk niveau. Voor de freestyle skiërs en snowboarders zijn er in de verschillende skigebieden funparken te vinden. In het uitzonderlijke geval dat de sneeuwcondities niet optimaal zijn, beschikt het gebied over sneeuwkanonnen.

Wintersport dorpen Andorra

Door de snelle ontwikkeling van de laatste jaren van Andorra op wintersportgebied, zijn de wintersport plaatsjes en skiliften betrekkelijk nieuw en voorzien van alle gemakken. Dankzij het gunstige belastingtarief in Andorra kun je in de wintersport dorpen naar hartenlust winkelen. De wintersportdorpen in Andorra hebben ook alles te bieden voor een ultieme avond uit na een heerlijke dag op de pistes door te hebben gebracht. De wintersport dorpen Arinsal en Soldeu staan bekend om de gezellige apres-ski mogelijkheden en de sfeervolle restaurantjes. Op het gebied van hotels in Andorra en appartementen zijn er in elke prijscategorie vele mogelijkheden.