Algemeen Andorra


Kom alle feiten te weten over Andorra, van inwonersdichtheid tot staatsinrichting.

Bezienswaardigheden in Andorra

Andorra staat synoniem aan romaanse kunst. Verspreid over de valleien liggen 40 kerken en talrijke middeleeuwse bruggen. In karakteristieke bergdorpjes zoals Llorts, kun je deze prachtige romaanse kerkjes terugvinden. In de hoofdstad, Andorra la Vella, vind je diverse musea en de stad staat bekend als belastingvrij shoppingparadijs. Bekijk meer bezienswaardigheden in Andorra.

Horeca in Andorra

AndorraIn Andorra is er een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden, je vindt er herbergen, hotels, appartementen of pensions. Bekijk hier ons overzicht van hotels in Andorra. In de typische restaurants van Andorra kun je genieten van wild als everzwijn en haas. In de meeste plaatsen in Andorra is geen bruisende aprés ski te vinden. Wel kun je ’s avonds goed uitgaan in Pas de la Casa en Andorra la Vella, in een van de vele discotheken. Wil je weten waar je moet zijn? Bekijk dan ons overzicht van uitgaansgelegenheden in Andorra.

Achtergronden van Andorra

Als je op vakantie naar Andorra gaat is het handig om wat achtergrondinformatie over het land weten. Kom alles te weten over de geschiedenis, de staat, de economie, de flora en fauna, de cultuur en de inwoners van Andorra. Lees hier meer over de achtergrond van Andorra.

Klimaat van Andorra

Ondanks de grote hoogte heeft Andorra vrij warme zomers met een gemiddelde temperatuur van 18 graden, in lager gelegen gebieden kan het zelfs 25˚C worden. Door de bergen valt er ’s winters regelmatig sneeuw en is het vrij koel. De gemiddelde wintertemperatuur van +4 ˚C is niet extreem laag, maar vooral in de hoge (ski)gebieden kan de gevoelstemperatuur waarden van onder de -10˚C aannemen. Meer over het klimaat van Andorra, met onder andere een temperatuur- en neerslagtabel en meer informatie.

Praktische informatie

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat in Andorra? Hier vind je allerlei praktische informatie over Andorra die je nodig hebt op vakantie. Zoals informatie over de taal, financiën, gezondheid, agenda en evenementen, douane en overnachten in Andorra.