Eten Andorra


In Andorra worden de verste ingrediënten gebruikt in de heerlijke specialiteiten van het land, zoals rivierforel, wild en velerlei soorten champignons. Andorra kent diverse soorten vleesspecialiteiten, zoals hazenpeper en everzwijnragout. Een andere bekende specialiteit is ‘trinxat’, een gerecht dat bestaat uit een combinatie van kool, aardappelen en spek. Ook de ‘tupi’ kaas is een culinaire specialiteit, deze is gegist in een aardewerken kom met look en brandewijn. De gerechten van Andorra lijken verder erg op de Catalaanse keuken. Het beste wat de Andorrese keuken te bieden heeft kun je proeven in een van de gezellige borda’s. Dit zijn typische Andorrese huizen die je verspreidt in het hele land kunt vinden.

Typische gerechten van Andorra

  • Trinxat
    Een schotel van kool, aardappelen en spek
  • Tupi kaas
    Kaas die gegist is in een aardewerken kom met look en brandewijn
  • Truites de carreroles
    Een paddenstoelenomelet
  • L’escudella de pagès o barrejada
    Stoofpot met kikkererwten, wortelen, aardappelen en verschillende vleessoorten waaronder schapenvlees
  • Samfaina
    Groentesaus
  • Everzwijnragout

Typisch drinken van Andorra

  • Wijn
  • Vi bullit i cremat
    Gekookte en geflambeerde wijn