Achtergrond Andorra


AndorraAls je op vakantie naar Andorra gaat is het handig om wat achtergrondinformatie over Andorra weten. Andorra kent een roerige geschiedenis die begint bij het einde van de eerste ijstijd.

Na eeuwen van strijd om de heerschappij over Andorra is het nu een onafhankelijke staat, met een eigen grondwet. Andorra heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk land voor toeristen, mede door de uitstekende wintersportmogelijkheden in Andorra en het mooie landschap. De flora en fauna in Andorra zijn zeer divers, met vele planten- en bloemensoorten en wild als zwijnen en hazen.

Op vakantie in Andorra kom je vast in aanraking met de vriendelijke bewoners en hun traditie van volksfeesten met zang en dans in de straten van dorpjes en steden.

Cultuur van Andorra

Romaanse en gotische gebouwen zijn typerend voor de cultuur van Andorra, maar wist je ook dat ze erg van zang, dans en muziek houden? Lees meer over de cultuur van Andorra.

Economie in Andorra

Jaarlijks bezoeken 9 miljoen toeristen Andorra en dit zorgt voor wel 80% van het BBP. Wat zijn nog meer belangrijke economische sectoren? Lees meer over de economie van Andorra.

Flora & fauna van Andorra

In totaal komen er in Andorra meer dan 1100 verschillende plantensoorten voor! Als je geluk hebt kun je zelfs een bijna uitgestorven Iberische steenbok tegenkomen. Lees meer over de flora en fauna van Andorra.

Geschiedenis van Andorra

Andorra is pas sinds 14 maart 1993 een onafhankelijke staat, met een eigen grondwet. Lees meer over de geschiedenis van Andorra.

Inwoners van Andorra

In de laatste 50 jaar is het inwoneraantal meer dan drie keer zoveel geworden, waar komen deze inwoners vandaan? Lees meer over de inwoners van Andorra.

Staat van Andorra

Andorra heeft een soevereine parlementaire democratie die co-prinsen als staatshoofden heeft, maar het regeringshoofd de uitvoerende macht biedt. De manier waarop de twee prinsen worden gekozen maakt Andorra tot een van de politiek meest afwijkende landen op aarde! Lees meer over de staatsvorm en regering van Andorra.